Ordlista

 

 

När du tänker börja spela bingo online kommer du säkert att stöta på många nya ord och begrepp. För att du ska vara väl förberedd när det är dags att börja spela så får du här en ordlista där de vanligaste bingoorden förklaras.
 
Bingosajt
För att spela bingo på nätet måste man vara medlem på en bingosida, en bingosajt. Det finns en uppsjö att välja bland, både svenska och utländska. För att hitta rätt sida så bör man testa flera olika. Genom en så kallad bingobonus får man möjlighet att spela bingo gratis och då kan man passa på att testa flera olika bingosajter för att se vilken som känns rätt.
 
Klassisk bingo
Klassisk bingo är den traditionella varianten av bingo. Den går ut på att man ska få fem nummer i rad, antingen lodrätt, vågrätt eller diagonalt. Bingobrickan har tjugofem nummer mellan 1 och 75. Numren står grupperade i rutor med fem gånger fem nummer. I amerikansk bingo, som är en variant av klassisk bingo, så finns det en friruta i mitten av brickan.
 
Mönsterbingo
På nätet är det inte bara klassisk bingo som spelas utan det finns mängder av olika varianter. Mönsterbingo är en variant av bingo som går ut på att man ska få ett speciellt mönster ifyllt på brickan. Spelet går alltså inte ut på att man ska få fem i rad utan kanske istället ett L eller ett X. Vilket mönster man ska få brukar vara förmarkerat på brickan eller så talar bingoutroparen om det före spelets början. Beroende på hur mönstren ser ut så kan mönsterbingo vara av olika svårighetsgrad.
 
Onlinebingo
Att spela bingo på nätet, så kallad onlinebingo, innebär att man spelar bingo på en bingosajt. Datorn slumpar fram numren, ett efter ett och du väljer själv om du vill markera numren på din bricka eller om du vill att datorn ska köra automatisk ikryssning av numren. Under spelets gång kan man chatta med de andra spelarna eller göra precis vad man vill.
 
Variantbingo
Förutom klassisk bingo och mönsterbingo är också variantbingo en populär bingovariant på nätet. Denna variant går ut på att man ska få fem i rad, precis som i klassisk bingo. Men när en spelare fått bingo på en rad så fortsätter man spela på samma bricka, och då ska man försöka få två rader, därefter tre rader och så vidare upp till fem rader. Variantbingo ger därför fler vinstchanser.